Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
22:a november 2018

Spontan minnesplats återställs efter samråd med anhöriga

I samråd med anhöriga avvecklar Falkenbergs kommun den spontana minnesplatsen för Dante på Stortorget och återställer platsen. Under närmare två veckor har Falkenbergs kommun tänt ljus som slocknat, städat och hållit platsen i gott skick.

Sökandet efter Dante engagerade och berörde många i Falkenberg. Efter beskedet att polisen den 9 november funnit en avliden person som visade sig vara den försvunne 12-åriga pojken uppstod en spontan minnesplats vid konstverket ”Hon väntar alltid” på Stortorget.

Värme och engagemang

Under två veckors tid har falkenbergare visat värme, engagemang och deltagande på platsen. Falkenbergs kommun har under tiden skött platsen med utgångspunkten att den skulle finnas kvar en tid.

Anhöriga samtycker

Falkenbergs kommun och anhöriga har tillsammans kommit fram till att den spontana minnesplatsen nu ska återställas till den plats den var före händelsen. Anhöriga har berättat hur de vill att saker som lämnats på platsen ska hanteras och Falkenbergs kommun följer familjens önskemål.

Kontakt