Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
27:e april 2018

Så fungerar vår närvaro i sociala medier

Under fredagen publicerade Falkenbergs kommun ett inlägg på Facebook kopplat till den händelse som utspelade sig på Falkenbergs gymnasieskola i veckan. Inläggen har inför helgen tagits bort.
- Vi vill undvika att hamna i en sits där vår sida används på ett sätt som strider mot lagstiftning, till exempel kopplat till hets mot folkgrupp eller annat som strider mot våra egna sidregler, till exempel personangrepp och förtal, säger Monica Klingborg, chef på kommunikationsenheten på Falkenbergs kommun.

Informationen om händelsen finns fortfarande kvar på kommunens hemsida. Alla kommentarer som kommit in under dagen på Facebook är dokumenterade, sparade och kommer att diarieföras.

- Vi ser en stor risk att vi inte kan leva upp till de krav som lagen ställer på oss. Vi vill undvika att hamna i en sits där vår sida används på ett sätt som strider mot lagstiftning, till exempel kopplat till hets mot folkgrupp eller som strider mot våra egna sidregler, till exempel personangrepp och förtal. Vi har inte raderat vårt inlägg i syfte att förhindra att kritik kommer fram. Finns det kritik mot våra verksamheter så behöver den självklart komma fram, säger Monica Klingborg.

Möjlighet att höra av sig

Det finns fortsatt möjlighet för alla som vill att höra av sig till Falkenbergs kommun och framföra sina tankar och reaktioner kopplat till händelsen, till exempel via mail och via meddelandefunktionen på Facebook.

Så jobbar vi med kommentarer på Facebook

Falkenbergs kommun modererar kommentarer i enlighet med lagen om ansvar för elektroniska anslagstavlor, den sk. BBS-lagen. Det innebär att vi tar bort kommentarer som strider mot lag eller på annat sätt är olämpliga. Vi har även en skyldighet att enligt personuppgiftslagen radera kommentarer som innehåller kränkande personuppgifter.

Så här ser kommunens riktlinjer ut på Facebook

Kommentarer och länkar till material får inte innehålla:
• Förtal, personangrepp, förolämpningar eller ärekränkande inlägg
• Hets mot folkgrupp, sexistiska yttranden eller andra trakasserier
• Våldsskildringar eller pornografi
• Obehörig publicering av upphovsrättsskyddat material
• Länkningar till sidor som innehåller olagligt material eller av annan anledning är olämpligt
• Uppmaningar till brott eller annat som bryter mot svensk lag
• Hot, skvaller eller lögner
• Svordomar eller obscena ord
• Kommersiella budskap eller reklam
• Kampanjer

Kontakt