4:e mars 2019

Nu släpps de första tomterna i Stafsinge, Falkenberg

I Stafsinge ska ett nytt bostadsområde växa fram endast två kilometer från Falkenbergs centrum. Nu släpps de första 26 tomterna av totalt 90 kommunala småhustomter i området.

Det nya bostadsområdet ska bestå av villor, radhus och flerbostadshus i en lantlig miljö nära naturen och centrum. Här planerar Falkenbergs kommun att sälja 90 småhustomter via den kommunala tomtkön. I första etappen säljs 26 tomter med start från och med 4 mars 2019. Etapp 1 är uppdelad i två områden, södra och norra, med 17 respektive 9 tomter.

- Det är ett stort intresse för tomterna och vi kommer att skicka ut erbjudande om att köpa tomt till cirka 50 personer som sen tidigare har anmält sitt intresse för Stafsinge, säger Elisabeth Nilsen-Wigren, markförvaltare på Falkenbergs kommun.

Priset för en tomt i Stafsinge är 750 000 kr exklusive anslutningskostnad för vatten och avlopp, el, tele och fiber mm. Tomternas storlek varierar mellan cirka 950-2000 kvadratmeter.

Småhustomter presenteras på webbplatsen Falkenberg växer

I samband med tomtsläppet i Stafsinge lanserar Falkenbergs kommun ett nytt sätt att presentera samtliga av kommunens småhustomter till salu. Framöver finns alla tomter till salu presenterat på webbplatsen Falkenberg växer, vaxer.falkenberg.se.

För mer information kontakta:

Elisabeth Nilsen Wigren, markförvaltare, Falkenbergs kommun
elisabeth.nilsen-wigren@falkenberg.se

Bilder

Ange foto: Martin Johansson vid användade av bilder. Bilderna med hus i är montage.

Översiktsbild hela området i Stafsinge

Översiktsbild norra och södra området av etapp 1