Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
20:e januari 2020

”Mod och passion” ska locka unga att starta eget företag

​Tisdagen den 21 januari slår Falkenbergs gymnasieskola upp portarna till ”Entreprenörsdagen – Mod och passion”. Med Entreprenörsdagen vill skolan inspirera till entreprenörskap och öka kännedomen om Ung Företagsamhet bland eleverna. Huvudföreläsare under dagen är Katarina Gospic och därtill föreläser Lisa Lemke och Maximilian Lajsic.

Den 21 januari är det dags för ”Entreprenörsdagen – Mod och passion” på Falkenbergs gymnasieskola. Med entreprenörsdagen vill skolan inspirera till entreprenörskap och öka kännedomen om Ung Företagsamhet bland eleverna.

- Vi vill inspirera eleverna att utveckla en tilltro till sin entreprenöriella förmåga och stimulera deras kreativitet och lust att anta utmaningar. Förhoppningsvis kommer eleverna sedan att omsätta idéerna i praktisk verksamhet, säger Carina Bruzell, rektor Enhet 5 Falkenbergs gymnasieskola.

Entreprenörsdagens huvudföreläsare är hjärnforskaren Katarina Gospic. Därtill föreläser Lisa Lemke, matkreatör och kock med två restauranger i Falkenberg, och Maximilian Lajsic, entreprenör och ägare av Phenomenal Sportswear. På plats finns också Emax, UF-företag från Falkenbergs gymnasieskola och Drottning Blankas gymnasieskola, Näringslivet Falkenberg, Företagscenter Falkenberg och Falkenbergs Sparbank, som också är huvudsponsor.

Kontakt
Vid frågor eller önskemål om att besöka Entreprenörsdagen, vänligen kontakta:

Carina Bruzell, rektor Enhet 5 Falkenbergs gymnasieskola
​070-576 60 10
​carina.bruzell@falkenberg.se

Kontakt