1:a februari 2019

Lär dig mer om välfärdsteknik i kommunens inspirationsrum

Den 5 februari öppnar kommunen upp Inspirationsrummet på Mötesplats Mölle. Under visningen får besökarna veta mer om kommunens satsning på välfärdsteknik inom äldreomsorgen och bekanta sig med olika typer av välfärdsteknik och smarta vardagsprylar. Efter denna första visning kommer Inspirationsrummet vara öppet två gånger i månaden.

Det är kommunens Planeringscenter för individuell omsorg, PIO, som nu öppnar upp Inspirationsrummet för allmänheten. PIO är en projektgrupp vars uppdrag är att hitta hållbara lösningar inom äldreomsorgen genom att införa ny teknik och utveckla nya arbetssätt.

Två visningar i månaden

PIO har sitt kontor på Mötesplats Mölle. Där finns även ett inspirationsrum utrustat med välfärdsteknik samt en monter med smarta prylar som underlättar vardagen för personer med olika typer av funktionsnedsättning.

Från och med februari öppnar PIO upp inspirationsrummet två gånger i månaden, den första och tredje tisdagen i varje månad. Första visningen är tisdagen den 5 februari.

– Vi hoppas att det är många som är nyfikna på kommunens satsning på välfärdsteknik. Vi kommer att berätta om bakgrunden till satsningen, vad vi arbetar med just nu och vad målet med satsningen är. Vi kommer också att visa olika typer av välfärdsteknik i inspirationsrummet och berätta om smarta vardagsprylar, säger Mattias Törngren, projektledare för PIO.

Anmälan

På grund av begränsade lokalutrymmen behöver besöken föranmälas. Anmälan görs på Mötesplats Mölle, antingen på plats eller genom att ringa, tel: 0346-88 68 88. Det går också bra att mejla till: valfardsteknik@falkenberg.se.

När: Klockan 13.00 till ca. 14.45, den första och tredje tisdagen i varje månad, med start den 5 februari.

Var: Vi samlas i entrén till Mötesplats Mölle strax innan kl. 13.00.

Mattias Törngren
Projektledare, PIO