Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i delar av Falkenbergs kommun

Från 8/7 är det bevattningsförbud i Falkenbergs centralort, längs kusten och i delar av inlandet. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer för att se var det är förbud.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
30:e april 2020

Klassvis studentavslutning ersätter traditionellt utspring

Falkenbergs gymnasieskola och Drottning Blankas Gymnasieskola har beslutat att ställa in den traditionella studentavslutningen med utspring. Beslutet fattades i samråd med Smittskydd Halland och Polismyndigheten med hänvisning till den pågående coronapandemin och rådande rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

- Tyvärr kommer en traditionell studentavslutning som samlar studenter, familjer, släktingar och vänner inte att kunna genomföras i år. Det är ett tufft beslut att fatta då studenten är en milstolpe i livet och något många sett fram emot under en lång tid, säger Ulf Olsson, Verksamhetschef för frivilliga skolformer på barn- och utbildningsförvaltningen.

Årets studentavslutning kommer istället att arrangeras klassvis. Varje klass samlas för betygsutdelning och ges möjlighet att ta farväl av varandra och avsluta läsåret. Därefter lämnar avgångseleverna skolorna. Om och hur ett begränsat mottagande av avgångseleverna utanför skolorna kan arrangeras är ännu inte klart.

- Vi har sett över olika möjligheter och hittat ett alternativ där samtliga avgångselever får en fin och förtjänt avslutning tillsammans med sin klass. Om ett mottagande av studenterna ska kunna ske utanför skolorna måste vi kunna säkerställa att mottagandet inte samlar fler än 50 personer samt att trängsel inte uppstår, säger Marie Andersson, Rektor på Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg.

Kortegen, studentbalen och studenttävlingar påverkas

Den kortege som vanligtvis följer studenternas utspring, studentbalen och studenttävlingar påverkas också. Bakom de tre arrangemang står skolornas studentkommitté. Kortegen kommer enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer inte att kunna genomföras. Studentbalen kommer inte att genomföras på utsatt datum, utan studentkommittén ser över möjligheten att skjuta upp balen till i augusti. Studenttävlingarna är tillståndspliktiga, och kommer därför inte att kunna genomföras enligt nuvarande rekommendationer.

- Vi följer utvecklingen av coronapandemin och fortsätter vår dialog med studentkommittén i alla frågor som rör studenten. Om de rådande rekommendationerna skulle ändras inom de närmsta två till tre veckorna, kan vi ha möjlighet att återgå till ett mer traditionellt studentfirande. Om rekommendationerna istället skärps, får vi återkomma på nytt, avslutar Ulf Olsson.

Kontaktuppgifter

Ulf Olsson, Verksamhetschef för frivilliga skolformer på barn- och utbildningsförvaltningen
​072-500 59 03
ulf.olsson@falkenberg.se

Marie Andersson, Rektor Drottning Blankas Gymnasieskola Falkenberg
​072-201 22 50
marie.andersson@dbgy.se

Kontakt