Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
29:e november 2018

Inspirerande entreprenörer ska locka fler till landsbygden

Fler ska våga bo och starta företag på landsbygden. Med projektet Lev din dröm vill Karin Torstensson och Jennifer Erlandsson från Falkenbergs kommun visa att landsbygd är en plats full av möjligheter.

– Bilden av landsbygden i Sverige är komplex, jag är trött på att höra att den ständigt avfolkas och behöver räddas genom diverse stödinsatser. Vi är så många som älskar vår livsplats och ser den som en plats för oändliga möjligheter. Så nu lyfter vi dem som likt oss älskar landsbygden i hopp om att få fler att inspireras och våga leva sin dröm på landet, säger Jennifer Erlandsson, projektledare Falkenbergs Näringsliv AB och som tidigare medverkat i tv-succen Bonde söker fru.

Stora möjligheter

Enligt en inventering som det kommunala bolaget Falkenbergs Näringsliv har genomfört så finns 1 300 tomma fastigheter på landsbygden i Falkenbergs kommun. I projektet Lev din dröm vill Karin Torstensson, landsbygdsutvecklare, tillsammans med projektledaren Jennifer Erlandsson visa på möjligheterna för den som vill leva och bo på landet. Hittills har omkring 30 fastigheter fått nya ägare inom det här projektet.

– Vi ser att det finns ett fortsatt intresse för bostäder i Falkenbergs inland. Är man intresserad är det bästa att kontakta en mäklare i Falkenberg, säger Karin Torstensson.

Entreprenörer som inspirerar

Genom att lyfta entreprenörer som idag verkar på Falkenbergs landsbygd hoppas Jennifer och Karin genom projektet inspirera fler att våga ta steget och satsa på sin dröm på landet.

– Det finns så många företag på vår landsbygd som har en modern verksamhet. Digitaliseringen med fiber där Falkenberg ligger i framkant skapar möjligheter för alla typer av verksamheter, säger Karin Torstensson, landsbygdsutvecklare i Falkenberg.

Filmer i drömadventskalender 

Som ett första steg publicerar projektet med start den 1 december en drömadventskalender där 24 entreprenörer, kända och okända, presenteras och berättar kort om sin verksamhet.

Lev din dröm kommer lanseras på webbsidan levdindromfbg.se samt på projektets Instagram (@levdindromfbg) och Facebook (/levdindromfbg).

Målet är att inspirera fler att våga ta samma steg. Men adventskalendern är bara början. Både Jennifer och Karin har större planer för projektet. Lev din dröm initierat, skapat och genomfört av Jennifer och Karin som båda bor och verkar på landsbygden, och är finansierat av Falkenbergs Näringsliv AB.

För mer information, kontakta
Jennifer Erlandsson
Projektledare Falkenbergs Näringsliv AB
0721 42 14 73
jennifer.erlandsson@falkenberg.se

Pressbild på Karin Torstensson Foto: Linda Tengvall 

Kontakt