Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbudet hävt

Från 13/7 är bevattningsförbudet hävt i hela Falkenbergs kommun. Fortsätt gärna vara vattensmart. Läs mer om vattensituationen här.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
5:e december 2018

Insatser inom musik, miljö och idrott prisas

Falkenbergs kommun prisar nu sex personer för insatser inom kultur, idrott och miljö.

– De här personerna har ett engagemang som vi gärna vill uppmuntra. Vi hoppas också att priserna ska inspirerar fler att fortsätta göra det de brinner för, säger Jan Dickens (S), kommunfullmäktiges ordförande, som varit med i juryarbetet.

Falkenbergs kommun vill uppmuntra och premiera personer, organisationer och föreningar, som bor och är verksamma i kommunen och som gör skillnad. Med de årliga priserna vill Falkenbergs kommun uppmuntra till hållbar utveckling med förbättrad miljö, social sammanhållning och engagemang inom kultur och idrott.

– Det känns väldigt bra att få uppmärksamma dessa pristagare. Jens har gjort  fantastiska presentationer inom sin idrott golf.  Falkenbergs Konsertförening och Jimmy Ahlberg lägger ner ett gediget engagemang för att Falkenbergs invånare skall få njuta av levande musik och är mycket välförtjänta pristagare, säger Per Johansson(C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Prisutdelning sker på kommunfullmäktiges sammanträde den 18/12.

Kontakt: Jan Dickens (S), kommunfullmäktiges ordförande: 0767-200038

Yen Gunnarsson (S), 1:e vice ordförande i fullmäktige: 0708-754178

Per Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden: 070-211 25 41

Här är årets pristagare och motiveringar till priserna:

Kulturpris:

Downtown Rockbar

Jimmy Ahlberg

En konsertarrangör som genom sitt engagerade, känsliga och initierade arbete gång på gång erbjuder Falkenbergarna att livs levande möta, se och lyssna till lokala, nationella såväl som internationella musiker på hög nivå inom popmusiken.

Kontakt: Jimmy Ahlberg 0767-122645

Falkenbergs konsertförening

Åke Mattsson

En konsertarrangör som genom sitt engagerade, känsliga och initierade arbete gång på gång erbjuder Falkenbergarna att livs levande möta, se och lyssna till lokala, nationella såväl som internationella musiker på hög nivå inom konstmusiken.

Kontakt: Åke Mattsson 0768-169987

Idrottspris:

Jens Dantorp

Med en sensationell idrottslig prestation har denne framgångsrike golfspelare satt Falkenberg på den internationella kartan. Genom sitt framgångsrika spel tillhör Jens den absoluta svenska golfeliten.

Miljöpris:

Folke Svensson

Christer Bengtsson

Ronny Bengtsson

Med engagemang, kunskap och arbete har pristagarna skapat en livsmiljö i Falkenbergs inland där både människa och djur trivs. Lilla Backa i Gällared visar hur omsorgen om den egna platsen kan gynna biologisk mångfald, friluftslivet och få nästa generation att välja att bo kvar.

Kontakt: Folke Svensson 0731-275012

Kontakt