Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
13:e mars 2020

Fritidsbanken flyttar till lokal i centrum − öppnar den 17 mars

Fritidsbanken i Falkenberg flyttar från Porsevägen till Gallerian i centrum. Verksamheten öppnar den 17 mars klockan 10.

Fritidsbanken startade upp i Falkenberg i början av februari 2019 efter att kommunstyrelsen tidigare beslutat att kommunens arbetsmarknadsavdelning skulle starta upp och driva verksamheten i kommunal regi. Nu flyttar verksamheten från sin nuvarande lokal på Porsevägen och in i ny lokal i Gallerian vid Stortorget i Falkenberg. Den 17 mars klockan 10 öppnar verksamheten igen i sin nya lokal.

Fritidsbanken fungerar ungefär som ett bibliotek, här kan du låna utrustning gratis i upp till 14 dagar för att prova på olika sport- och fritidsaktiviteter. Du kan även skänka utrustning som du inte längre använder.

− Under vårt första år hade vi över 1200 besökare och nästan 300 unika kunder som lånat. Nu när vi flyttar till centrum så hoppas jag det kommer ännu fler som vill låna, säger Zaher Rostom, platsansvarig på Fritidsbanken Falkenberg.

− Med Fritidsbanken mitt i stan kan ännu fler barn och unga få chansen att testa nya saker oavsett föräldrarnas inkomst. Det är också en jättebra verksamhet för att göra vårt samhälle mer hållbart med mer återbruk, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun.

Nya öppettider

Tidigare har Fritidsbanken haft öppet tre dagar i veckan, nu kommer man ha öppet ytterligare en dag i veckan och utöka öppettiderna. De nya öppettiderna är tisdag till fredag 10−18. Läs mer om Fritidsbanken härlänk till annan webbplats.

− Vi hoppas och tror att den nya lokalen och de nya öppettiderna kommer att utveckla verksamheten och gynna alla låntagare. Målet är att ännu fler ska upptäcka möjligheten att låna prylar och få en meningsfull fritid som leder till ökad hälsa och inkludering, säger Mikael Paulsson, bitr. arbetsmarknadschef i Falkenbergs kommun.

​Kontakt:
​Mikael Paulsson
​Bitr. arbetsmarknadschef
​Falkenbergs kommun
​Mikael.Paulsson@falkenberg.se
​0346-88 52 67

​Zaher Rostom
​Platsansvarig Fritidsbanken Falkenberg
​Falkenbergs kommun
​Zaher.Rostom@falkenberg.se
​072 - 085 33 59

Så drivs Fritidsbanken
​Varumärket Fritidsbanken drivs av den ideella föreningen Fritidsbanken Värmland som är paraplyförening för alla lokala Fritidsbanker i olika kommuner. I Falkenberg har kommunstyrelsen beslutat att kommunens arbetsmarknadsavdelning ska starta upp och driva verksamheten i kommunal regi. Konceptet bygger på att alla får låna, allt är gratis och fokus på hälsa, miljö och återbruk.

Kontakt