Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbudet hävt

Från 13/7 är bevattningsförbudet hävt i hela Falkenbergs kommun. Fortsätt gärna vara vattensmart. Läs mer om vattensituationen här.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
24:e september 2019

Företagsklimatet i Falkenbergs kommun är det 8:e bästa i landet och bäst i Halland

Svenskt Näringsliv sammanställer årligen en ranking av företagsklimatet i landets kommuner. Syftet är att visa var i landet det är mest gynnsamt att starta, utveckla och driva företag. Av landets 290 kommuner placerar sig Falkenberg på plats 8 i rankingen som presenterades under tisdagen den 24 september.

– Det är en väldigt bra placering och resultatet av ett långsiktigt arbete med de företag som finns i kommunen. Vi har även ett gott samarbete med de näringslivsorganisationer som finns i Falkenberg, till exempel Näringslivet Falkenberg och Företagarna, säger Jan Melkersson, näringslivschef i Falkenbergs kommun.

Förenklad kontakt mellan företag och kommun – en nyckel till framgång

Falkenbergs kommun har de senaste sju åren varit en av de 25 bästa kommunerna i landet, förra året placerade sig kommunen på plats 10. I årets ranking ligger Falkenbergs kommun på plats 8.

– Vi arbetar hela tiden med att förenkla kontakten med kommunen för företagen i Falkenberg. I år har vi bland annat haft ett företagsmaraton där vi besökte 100 företag på en vecka för att lyssna in och ta del av deras perspektiv och identifiera förbättringsområden. Det är en aktivitet som vi kommer fortsätta arbeta med för att på ett ännu bättre sätt kunna skapa värde för företagen i Falkenberg, säger Jan.

Fortsatt arbete med kompetensförsörjning

I undersökningen lyfter företagen fram mycket som är positivt. Men det finns också saker som kan förbättras, till exempel företagens möjlighet att rekrytera medarbetare med rätt kompetens.

- Kompetensfrågan är än mer aktualiserad i år och det krävs ett långsiktigt arbete från både kommun och näringsliv för att lyckas. Vi har tillsammans med skolan och Näringslivet Falkenberg startat upp ett stort samarbete för att få till fler möten mellan ungdomar och företagare. Även kontaktytorna mellan företag och utbildning behöver bli fler, säger Mattias Fornell, näringslivsutvecklare i Falkenbergs kommun.

Kontaktpersoner:

Jan Melkersson
Näringslivschef i Falkenbergs kommun
Mobil: 073-866 29 35

Mattias Fornell
Näringslivsutvecklare i Falkenbergs kommun
Mobil: 0702-31 88 40

Placeringar de senaste sju åren:

År 2019, plats 8

År 2018, plats 10

År 2017, plats 16

År 2016, plats 25

År 2015, plats 19

År 2014, plats 20

År 2013, plats 22

Kontakt