Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
9:e november 2018

Flera stödinsatser till följd av besked om försvunnen pojke

Falkenbergs kommun startar nu stödinsatser för personer som deltagit i sökandet och fortsätter att ge stöd till barn och unga i kommunens skolor. Detta sedan polisen på fredagen meddelade att de hittat en avliden person som sannolikt är den försvunne 12-åriga pojken.
– Det är ett sorgligt besked att få och våra tankar går till pojkens familj och vänner, säger Stigert Pettersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenbergs kommun.

De senaste dagarna sökinsats i Falkenberg har väckt ett stort engagemang.

– Det är ett smärtsamt besked att få och våra tankar går till pojkens familj och vänner. Nu behöver vi stötta varandra i denna svåra stund. Vi är oerhört tacksamma och berörda av den gemensamma kraft och omtanken som vi har sett i Falkenberg under dessa dagar, säger Mari-Louise Wernersson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Psykosociala stödinsatser

Stöd till allmänhet och till personer som deltagit i sökinsatser finns under fredagskvällen fram till kl 20:00 den 9 november att tillgå i FF:s klubblokal i Falcon Alkoholfri Arena där Missing People har haft sin samlingsplats. Därefter rör sig stödpersoner från kommunen i centrala Falkenberg under fredagskvällens den 9 november.

Stöd inom skolan

Under veckan har skolorna mött barns och elevers frågor och oro.

– Vi har precis fått den här informationen och aktiverar berörda skolors kristeam och dessa skolor arbetar efter sina rutiner som de har vid dessa händelser. Skolan kommer att erbjuda stöd till eleverna när de kommer till skolan på måndag, säger Stigert Pettersson och fortsätter:

– Vi är beredda att möta barnens och elevernas frågor, oro och sorg. Vi kommer ha ökad närvaro av elevhälsopersonal på berörda skolor.

Behöver ni stöd under helgen kommer Falkenbergs kyrka hålla öppet för allmänheten lördag och söndag 09.00-20.00.

Så har Falkenbergs kommun varit delaktiga i sökandet

Sedan försvinnandet har Falkenbergs kommun haft en god dialog och gott samarbete med polisen och Missing People och stöttat dem utifrån deras behov. Falkenbergs kommun har genom Räddningstjänsten väst också deltagit i samordningen av de eftersökningsresurser där även polis, militär och civila engagerat sig. Falkenbergs kommun kommer även fortsättningsvis vara behjälpliga i den mån polisen önskar och behöver.

Kontaktpersoner:

Mari-Louise Wernersson, Kommunstyrelsens ordf (C), Falkenbergs kommun, mobil: 070-6661105
Stigert Pettersson, förvaltningschef, barn- och utbildningsförvaltningen, mobil: 072-143 54 76
Lars Fröding, kommunchef, Falkenbergs kommun, mobil: 070-346 42 48

Kontakt