19:e september 2022

Vi söker familjehem!

Vi har ett stort behov av familjer som kan ta emot ett utsatt barn. Därför samverkar kommunerna i Halland kring rekrytering av familjehem. Nu söker vi dig som skulle vilja öppna dörren för ett barn.

Barn och ungdomar som av olika anledningar inte kan bo hemma hos sina föräldrar kan få komma till ett familjehem. Familjehemmet ska öppna sitt hem och sin familj för barnet och samarbeta med barnets föräldrar och socialtjänsten.

Våga växa! Att öppna dörren för ett barn som har det tufft kräver mod, men du och din familj blir belönad. Att vara viktig för någon är en svårslagen känsla.

Funderar du över att vara viktig för någon?

Funderar du över om du skulle vilja ta steget? Vill du veta lite mer om vad det kan innebära? Kontakta oss på familjehemsgruppen så berättar vi mer!

Lena Gudmundsson, familjehemssekreterare
E-post: lena.gudmundsson@falkenberg.se

Sara-Maria Salomonsson, familjehemssekreterare
E-post: sara-maria.salomonsson@falkenberg.se

Kom och prata med oss!

• Onsdagen den 19 oktober står vi på Falkenbergs höstmarknad.

Frågor och svar

Här är några frågor och svar att börja fundera över.länk till annan webbplats Ett tips för dig som är nyfiken på vad det innebär.

Läs berättelser från andra familjer

Personer som gjort en insats berättar - Socialstyrelsen.länk till annan webbplats

Testa dig själv – är du en familjehemsförälder?

Familjehem Sverige.länk till annan webbplats