14:e december 2020

Vi har fortsatt anpassade verksamheter efter nationella råd

Falkenbergs kommun håller fortsatt vissa verksamheter stänga för att följa de nationella råden som syftar till att minska smittspridningen av coronaviruset. Till exempel är Klitterbadet och Rian fortsatt stängda.

Från och med den 14 december gäller skärpta nationella föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smitta av covid-19. Samtidigt upphävs de lokala allmänna råd som gällt i Halland.

Fortsatt stängda verksamheter

När de lokala råden infördes i Halland i början av november anpassade Falkenbergs kommun flera av sina verksamheter för att kunna följa råden. Falkenbergs kommun håller fast vid dessa anpassningar även nu när nationella råd införs. Det här betyder att vissa publika verksamheter är fortsatt stängda, till exempel om Klitterbadet och Rian.
- Precis som tidigare är vår prioritet att upprätthålla myndighetsutövning, förskola, grundskola, vård och omsorg, säger Lars Fröding, kommundirektör i Falkenbergs kommun.

Sedan tidigare är det beslutat att Falkenbergs gymnasieskola och Vuxenutbildningen har fjärr- och distansundervisning fram till den 6 januari.

Den närmsta tiden kommer kultur- fritid och teknikförvaltningen att diskutera hur man ska förhålla sig till de nationella råden för att få en långsiktig lösning som är coronasäker.

Stort individuellt ansvar

De nya råden säger att människor inte ska mötas utanför den närmaste kretsen vad gäller familj och umgänge, när det går att undvika. Onödiga resor ska undvikas och om man behöver resa så ska det ske på ett sätt som innebär en minimering av risk för smittspridning.
- Vi har alla ett stort individuellt ansvar vi behöver begränsa vårt umgänge till en mindre krets, det behöver vi ha med oss över helgerna som kommer, säger Per Svensson (S), kommunråd i Falkenbergs kommun.