Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
10:e juni 2019

Vattenläget ok i Falkenberg

Grundvattennivåerna och VIVAB:s dricksvattenproduktion i Falkenbergs kommun ligger just nu på en normal nivå. Just nu råder inget bevattningsförbud.

Grundvattennivåerna i Falkenbergs kommun ligger på en nivå som är normal för årstiden. Så som situationen ser ut just nu kommer det inte vara någon vattenbrist i kommunen i sommar. Däremot ligger dricksvattenproduktionen i VIVABs vattenverk på en högre nivå än normalt för årstiden. Just nu råder inget bevattningsförbud i Falkenberg kommun.

Produktionen styrs utifrån hur mycket vatten som konsumeras. VIVAB bevakar dricksvattenproduktionen och vattenverkens kapacitet.

Vårt dricksvatten kommer både från grundvatten och ytvatten. I Falkenberg kommer dricksvattnet från grundvatten och vid de stora vattenverken förstärks grundvattnet med ytvatten från Ätran.

Tänk vattensmart

Även om vattenläget i Falkenberg är under kontroll så uppmanar vi alla att tänka vattensmart och inte slösa på vatten i onödan.

Enkla tips för att vara vattensmart i din vardag!

  • Ta vara på regnvatten för bevattning
  • Stäng kranen när du borstar tänderna eller rakar dig
  • Fyll disk- eller tvättmaskinerna

Du kan följa vattensituationen på vivab.info/vattensituationen.

Kontakt