Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

10:e juni 2019

Vattenläget ok i Falkenberg

Grundvattennivåerna och VIVAB:s dricksvattenproduktion i Falkenbergs kommun ligger just nu på en normal nivå. Just nu råder inget bevattningsförbud.

Grundvattennivåerna i Falkenbergs kommun ligger på en nivå som är normal för årstiden. Så som situationen ser ut just nu kommer det inte vara någon vattenbrist i kommunen i sommar. Däremot ligger dricksvattenproduktionen i VIVABs vattenverk på en högre nivå än normalt för årstiden. Just nu råder inget bevattningsförbud i Falkenberg kommun.

Produktionen styrs utifrån hur mycket vatten som konsumeras. VIVAB bevakar dricksvattenproduktionen och vattenverkens kapacitet.

Vårt dricksvatten kommer både från grundvatten och ytvatten. I Falkenberg kommer dricksvattnet från grundvatten och vid de stora vattenverken förstärks grundvattnet med ytvatten från Ätran.

Tänk vattensmart

Även om vattenläget i Falkenberg är under kontroll så uppmanar vi alla att tänka vattensmart och inte slösa på vatten i onödan.

Enkla tips för att vara vattensmart i din vardag!

• Ta vara på regnvatten för bevattning
  • Stäng kranen när du borstar tänderna eller rakar dig
  • Fyll disk- eller tvättmaskinerna

Du kan följa vattensituationen på vivab.info/vattensituationen.