9:e juli 2018

Vad ska vårt kunskaps- och kulturcentrum heta?

Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum där bland annat bibliotek och delar av gymnasieskolan ska flytta in behöver ett namn. Vad tycker du att byggnaden ska heta?

Falkenbergs kommun vill nu ha hjälp av allmänheten för att bestämma namn på den nya profilbyggnaden som håller på att byggas mitt i Falkenbergs centrum.

Det nya kunskaps- och kulturcentrum blir en profilerad byggnad mitt i centrum. Från och med den 9 juli har allmänheten möjlighet att lämna sina förslag till vad kunskaps- och kulturcentrum ska heta.Lämna ditt namnförslag och motivering härlänk till annan webbplats

- Kunskaps- och kulturcentrum ger Falkenbergs centrum en helt ny stadsbild och vi hoppas att många ska se det som en självklar mötesplats. Därför vill vi också ge alla falkenbergare en möjlighet att vara delaktiga i vad centrums nya nav ska heta, säger Jan-Peterson Bordal, kultur- och fritidschef på Falkenbergs kommun och ansvarig för processen att bestämma namn för kunskaps- och kulturcentrum.

En projektgrupp granskar och bedömer förslagen

Alla namnförslag som lämnas in granskas och bedöms av en projektgrupp för namnsättningen. Projektgruppen har ansvaret för att ta fram det bästa, mest lämpliga och väl fungerande namnet och därefter presentera det för politikerna i kultur- och fritidsnämnden. Det är sedan nämnden som bestämmer vilket namn kunskaps- och kulturcentrum får.

- Med hjälp av förslag utifrån vill vi använda våra invånares kreativitet och kännedom om Falkenbergs historia och själ. Det är ett sätt för oss att få ett bredare perspektiv jämfört med de ordinarie namnsättningsprocesser vi jobbar med. Det var en självklarhet för oss när det rör sig om en så pass betydande byggnad som kunskaps- och kulturcentrum är, säger Jan-Peterson Bordal.

En plats för kreativitet, nyfikenhet och upptäckarglädje

Kunskaps- och kulturcentrum ska ligga mitt i centrum med entré mot Stortorget och beräknas vara färdigt i december 2019. Det ska vara en plats för kreativitet, nyfikenhet och upptäckarglädje. I den nya byggnaden ska bland annat gymnasieskola, bibliotek, kulturskola och turistinformation flytta in. Kunskaps- och kulturcentrum är Falkenbergs kommuns största investering någonsin.

Även den nuvarande huvudbyggnaden för gymnasieskolan (hus 3) ska genomgå en totalrenovering med helt ny planlösning, ny fasad, nya fönster och entréer. Hus 3 ska även byggas samman med det nya kunskap- och kulturcentrum för att elever och lärare enkelt ska kunna röra sig mellan de två byggnaderna.