19:e januari 2021

Vaccineringen av vårdpersonal påbörjad

Idag tisdag (19/1) påbörjas vaccineringen av Falkenbergs kommuns medarbetare. Det är personal på särskilt boende samt hemsjukvårdens sjuksköterskor som nu ska få sina första vaccindoser mot covid-19.

- Det känns jättebra att även personalen får sitt vaccin så att de kan fortsätta att utföra sina arbetsuppgifter tryggt och säkert både för sig själva och de brukare de möter, säger Martina Lund, enhetschef på Falkenbergs kommuns egen regi.

Hundrafemtio doser

Det handlar om 150 doser, denna vecka, som ska fördelas enligt denna prioritering. Det är kommunens skolsköterskor som vaccinerar våra medarbetare på särskilt boende. Medarbetarna inom hemsjukvården vaccineras av sina kollegor som är distriktssjuksköterskor.

Kommande vecka ser fördelningen ut på liknade sätt. Därefter prioriteras medarbetare inom hemtjänst och funktionsstöd (LSS).