16:e november 2020

Två vårdplatser för personer med covid-19 står klara

Från och med fredagen den 13 november har Falkenbergs kommun två vårdplatser för coronasmittade tillgängliga. Dessa finns även denna gång på Tallgläntans korttidsavdelning.

Smittspridningen ökar i Halland och för att vara förberedda inför ett eventuellt behov av vårdplatser för personer med covid-19 har nu kommunen inrättat två platser på Tallgläntans korttidsavdelning.

– Vi börjar med två platser, men vi kan utöka om behovet blir större. Precis som i våras har vi delat av avdelningen för att säkerställa att covid-patienterna inte kommer i kontakt med övriga boende, säger socialchef Johan Klingborg.

Vill minimera smittrisken

Platserna kommer framför allt att användas till personer som skrivs ut från sjukhuset och som har bekräftad covid-19. Tanken är att de ska kunna mellanlanda på Tallgläntan innan de flyttar tillbaka in på sitt ordinarie äldreboende.

– Det är en säkerhetsåtgärd för att minimera risken för smittspridning. Vi hoppas såklart att vi inte ska behöva nyttja de här platserna, men det känns bra att veta att vi är förberedda om situationen förvärras, säger Johan Klingborg.