22:a december 2021

Tidsbokning på Klitterbadet och maxantal i våra anläggningar

Tidsbokning på Klitterbadet och maxantal personer i kommunens idrottshallar. Det är två åtgärder som Falkenbergs kommun tar för att följa de nya rekommendationerna som gäller från den 23 december.

Från den 23 december gäller nya rekommendationer från Folkhälsomyndigheten i syfte att minska smittspridningen av covid-19. För kultur- och fritidsverksamheter inomhus, mässor, marknader, handelsplatser ställs krav på 10 kvadratmeter per person.

10 kvadratmeter per person

Falkenbergs kommun följer rådet och behöver därmed anpassa verksamheten efter det. När vi anpassar våra verksamheter är utgångspunkten att varje besökare ska kunna ha minst 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Vi kommer att skylta upp våra anläggningar så det blir tydligt hur många besökare dessa kan ha samtidigt.

Klitterbadet inför tidsbokning

För att det inte ska bli risk för trängsel i omklädningsrummen inför Klitterbadet tidsbokning för besökare till anläggningen, det gäller besökare till gymmet, badet och övriga delar av anläggningen. I omklädningsrummen behöver varje person kunna ha 10 kvadratmeter till sitt förfogande. Det är alltså omklädningsrummens storlek som styr hur många besökare som Klitterbadet kan ha samtidigt. Läs mer här.länk till annan webbplats

Tidsbestämda kort förlängs

Har du årskort, månadskort, halvårskort eller liknande tidsbestämda kortlösningar så förlänger vi automatiskt din period med en månad i taget.

Ungdomsverksamheten öppen

Under jullovet arrangerar vi en rad aktiviteter för unga i Falkenberg. Dessa genomför vi eftersom de nya råden inte påverkar dessa. Enligt Folkhälsomyndigheten ska bland annat rådet om 10 kvadratmeter per person ska inte användas när en verksamhetslokal bara används för verksamhet som riktar sig till barn och ungdomar födda 2002 eller senare eller för sådan undervisning som avses i skollagen.