27:e oktober 2021

Tidigare nämndsordförande, förvaltningschef och medarbetare tilldelas Guldäpplets jubileumsutmärkelse 2021

Kerstin Angel, Arja Holmstedt Svensson och Kristina Björn tilldelas Guldäpplets jubileumsutmärkelse 2021 inom kategorin kommunala innovatörer för Falkenbergs kommuns arbete med digital skolstrategi och en-till-en under åren 2007–2014.

I samband med att utmärkelsen Guldäpplet firar 20 år delas Jubileumsutmärkelse 2021 ut till ett antal personer, huvudsakligen utanför lärarkåren, som haft stor direkt betydelse för att inspirera lärare till att utforska och utveckla de digitala möjligheterna i skolan tillsammans med elever och kollegor.

Inom kategorin kommunala innovatörer prisas Kerstin Angel, tidigare ordförande i barn- och utbildningsnämnden, Arja Holmstedt Svensson, tidigare förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen och Kristina Björn, tidigare IT-pedagog och IT-samordnare på barn- och utbildningsförvaltningen, för Falkenbergs kommuns arbete med digital skolstrategi och en-till-en under åren 2007–2014.
- Det är glädjande att Falkenberg kommun uppmärksammas för sitt nyskapare arbete med att digitalisera undervisningen och ge elever och lärare digitala verktyg. Det krävs mod att vara först och Falkenberg blev med sitt arbete en föregångare till andra kommuners arbete med en-till-en, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Det tidiga arbetet med digitalisering och en-till-en ligger också till grund för det fortsatta framgångsrika utvecklingsarbete kring digitalisering som bedrivs idag.
- Vi tar hela tiden nya kliv i att nyttja digitaliseringens möjligheter för att förbättra undervisningskvaliteten. Bland annat genom arbete med Vektor i matematikundervisningen i förskoleklass och arbetet med Skriva sig till lärande, som ett sätt att utveckla den formativa, kollaborativa och inkluderande undervisningen i hela grundskolan. Lärarna i Falkenberg har kommit långt och utvecklade sin digitala kompetens ytterligare när stora delar av undervisningen bedrevs på distans till följd av pandemin, säger Pia Hjertström, verksamhetschef kvalitet och utveckling på barn- och utbildningsförvaltningen.

Läs mer om Guldäpplets Jubileumsutmärkelse 2021 och intervjuer med prisets mottagare på Guldäpplets webbplatslänk till annan webbplats