Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
3:e juli 2020

Sommarvärdar och webbkameror för minskad trängsel och smittspridning i Falkenberg

För att undvika trängsel och smittspridning i sommar har kommunkoncernen gått samman och fixat nya lösningar, bland annat webbkameror på sina större stränder och sommarvärdar som kan guida till mindre kända besökspärlor i kommunen.

Det är ingen vanlig sommar i Falkenberg. Kommunen räknar med att det kommer vara mycket folk i omlopp, dels sommargäster men även invånare som valt att stanna hemma. Kommunorganisationen jobbar för fullt för att förebygga problem med trängsel och smittspridning.

En insats som görs med gemensam kraft är införandet av webbkameror på Skrea strand och Olofsbo strand, två av Falkenbergs mest välbesökta stränder.

– Webbkamerorna är placerade på sådant avstånd att de inte stör den personliga integriteten. Vi vill att man som besökare och invånare snabbt ska få en bild av strandläget och ges möjlighet att välja ett annat ställe om det är mycket folk, säger Kristjan Fannar, destinationsutvecklare på Destination Falkenberg.

Webbkameran på Olofsbo är ny, medan den vid Skrea strand sedan tidigare driftas av kommunens bolag Falkenberg Energi.

– Vi vill tillsammans skapa en trygg miljö för våra invånare och besökare i sommar. Att vår webbkamera är en del av initiativet för att minska trängsel på stränderna tycker jag är positivt, säger Bo Anders Antonsson VD på Falkenberg Energi.

Ingenvanligsommar.falkenberg.se

Det är på webbsidan ingenvanligsommar.falkenberg.se som man kan få koll på strandläget via webbkamerorna. På webbsidan finns även tips på vad man kan göra om man inte vill sola och bada. Det finns också en Corona FAQ med bra saker att veta om Corona och sommar och lite info om hur Falkenbergs kommun jobbar för att minska smittspridningen i sommar.

Sommarvärdar tipsar om besökspärlor

Inför sommaren har kommunen även skyltat upp de mest välbesökta platserna för att påminna sina gäster om att hålla avstånd. Man har dessutom anställt sommarvärdar.

– Med mycket folk i omlopp i sommar ställs extra höga krav på ett bra värdskap från oss som bor och verkar här i Falkenberg. Våra sommarvärdar blir en bra förstärkning i detta arbete och kan ge råd och tips på alternativa besöksmål för att undvika trängsel säger Per Svensson kommunstyrelsens ordförande.

Från vecka 28 och till och med vecka 33 kommer kommunens sommarvärdar att finnas på Mårtensonska torpet mellan kl. 10-16. Förutom att vara på Skrea strand kommer sommarvärdarna också vara bland annat på Ugglarp och på Olofsbo Strand. När vädret är lite sämre kan man hitta dem på Vallarna eller i centrum. Sommarvärdarna finns för att tipsa, hjälpa, informera och skapa trygghet i sommar.

Kontakt