30:e maj 2018

Söderbron öppen från 1 juni

1 juni öppnar Söderbron igen efter en omfattande renovering. Nu är bron säkrare och vägbanan har fått ny asfalt. Samtidigt återgår trafiken på Tullbron och påfarten vid Fajans till det vanliga.

Renoveringen har gått enligt tidsplan och Söderbron är öppen som vanligt med start den 1 juni. I samband med att bron öppnar slutar tillfälliga trafiklösningar att gälla. Det innebär bland annat:

• Stopplikt vid Fajans-påfarten vid gamla E6, väg 767 återinförs.
  • Trafikljusen vid Tullbron tas bort och det blir åter enkelriktat för all motorfordonstrafik. Endast trafik in mot stadskärnan.
  • De tillfälliga busshållplatserna försvinner och busstrafiken går som vanligt. För mer info besök Hallandstrafiken.selänk till annan webbplats.

Stort tack för visad hänsyn

Söderbron är en av Falkenbergs mest trafikerade leder. Under en vardag passerar i snitt över 10 000 motorfordon och avstängningen har påverkat trafiken i hela staden. Trots detta har trafiken på det stora hela flutit på bra.

– Stort tack till alla som visat hänsyn i trafiken, cyklat, släppt igenom bussar, respekterat trafikljusen vid Tullbron, gått, samåkt, planerat sina resor och åkt buss eller gjort annat som underlättat trafiksituationen, säger Anneli Johansson, gatuchef vid Falkenbergs kommun.

Fortsatt dialog om Fajanspåfarten vid gamla E6

Eftersom väg 767 är statlig väg har Falkenbergs kommun ingen möjlighet att ta beslut om åtgärder på vägen.

– Vi är medvetna om att påfarten vid Fajans har varit uppskattad och vi har en dialog med Trafikverket för att se om det är möjligt att få till en permanent lösning framöver, säger Anneli Johansson.

Detta har vi gjort

Söderbron har varit avstängd för renovering under april och maj. Under arbetet har vi bytt övergångskonstruktionerna i bron. Vi har också lagt ny asfalt på vägbanan över bron. Belysning på bron har även fått nya armaturer.

Hjälp oss att bli bättre - svara på vår enkät om hur avstängningen påverkat dig

Enkäten tar cirka fem minuter. Klicka här för att svara på enkätenlänk till annan webbplats.