6:e december 2018
En gruppbild med 11 elva person i två rader.

Pensionärer 2018. Stående från vänster: Ann-Marie Bergström, Marita Toompea, Mari Mägi, Margareta Larsson, Ulla-Britt Strömsjö och Gert Jönsson. Sittande, från vänster: Madeleine Karlsson, Lena Lagergren, Eva-Britt Bengtsson, Inger Jönsson och Dennis Andersson.

Socialnämnden uppvaktade årets 25-åringar och pensionärer

Det blev en stämningsfull kväll när socialnämnden firade årets 23 pensionärer och nio 25-åringar på Falkenbergs strandbad den 5 december.

Borden var festdukade och tvåmannabandet Two tracks spelade mjuk 60-talspop när gästerna slog sig ner inför kvällens middag på Falkenbergs strandbad. Ett hav av orkidéer tronade på ett bord mitt i rummet i väntan på att delas ut till årets pensionärer och välklädda servitörer och servitriser stod redo inför kvällens uppdrag.

Har jobbat på Mölle sedan start

Madeleine Karlsson var en av kvällens gäster. Hon gick i pension från sin tjänst som aktivitetssamordnare på Mötesplats Mölle den 19 oktober.

– Jag började på Mölle när mötesplatsen öppnade för fem år sedan och det har varit så roligt. Det bästa är att jag fått jobba med de gamla som kommer dit, de är fantastiska. Jag kommer inte lämna dem, utan fortsätta att åka dit. Jag ska till exempel vara årets Lucia, det var de bestämda med, säger Madeleine Karlsson med ett leende.

Vad hände 1993?

Efter middagen var det dags för blom- och presentutdelning. Socialnämndens ordförande Rie Boulund inledde med att berätta vad som hände för 25 år sedan, år 1993.

Bill Clinton efterträdde bland annat George Busch i USA och man avskaffade apartheid i Sydafrika. I Sverige debatterade man skatteavdrag för hushållsnära tjänster, den så kallade Pigdebatten, och vi fick ett nytt parlament – Sametinget. Volvo och Renault slog ihop sina påsar och det utfördes en kupp på Moderna museet där det bland annat stals en tavla av Picasso, värd 5 miljoner kronor.

Riktade ett stort tack till kvällens jubilarer

– Man tror att man minns vad som hände för 25 år sedan, men det är också mycket man glömt, konstaterar Rie Boulund och fortsätter:

– Jag tycker att oavsett om ni jobbat hos oss i 25 år eller nu väljer at gå i pension, så ska ni vara stolta över de yrkesval ni gjort. Är det något som är viktigt i ett samhälle så är det precis det ni jobbar med, att hjälpa människor.

Även förvaltningschef Johan Klingborg riktade några ord till kvällens jubilarer.

– Likväl som Rie och vår nämnd har tackat för de insatser ni gör, så vill även jag och förvaltningen det. Jag är oerhört stolt över det arbete vi gör i Falkenberg. Så sträck på er och tack igen för ert arbete, säger Johan Klingborg.

En gruppbild med tolv personer som står i två rader.

Pensionärer 2018. Stående, från vänster: Lisbeth Mondin-Andersson, Ann-Marie Persson, Britt-Inger Johansson, Maj-Lis Schoug, Monica Hall Pålsson och Marita Lönnberg. Sittande, från vänster: Margareta Svensson, Brigitte Nilsson, Elisabeth Claesson, Eva-Lena Larsson-Hedman, Siw Persson och Connie Kristensson.

En gruppbild på nio kvinnor i två rader.

Firar 25 år i kommunen. Stående, från vänster: Anette Johansson, Annika Anderberg, Pirjo Jönsson och Britta Bengtsson. Sittande, från vänster: Pia Littorin, Susanna Fogelberg, Gunilla Angel, Birle Hoshino och Ing-Marie Samuelsson.

• Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter