16:e oktober 2018

Socialdemokratisk ordförande i kommunfullmäktige

Jan Dickens från socialdemokraterna blir ny ordförande i kommunfullmäktige i Falkenbergs kommun. Det beslutade kommunfullmäktige under tisdagen.

Under tisdagen den 16 oktober träffades kommunfullmäktige för första gången efter valet. Vid det nya kommunfullmäktiges första möte valde politikerna en ny ordförande. Kommunfullmäktiges nya ordförande blev Jan Dickens, från socialdemokraterna. Kommunfullmäktige valde även Yen Gunnarsson (S) till förste vice ordförande och Charlotta Jonsson (M) till andre vice ordförande.

Ny valberedning

Under mötet valde politikerna också en valberedning som består av representanter från samtliga partier. Valberedningen ska nu ta fram förslag på personer som ska sitta i kommunens nämnder och styrelsen från och med efter årsskiftet och fram till nästa val.