Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i delar av Falkenbergs kommun

Från 8/7 är det bevattningsförbud i Falkenbergs centralort, längs kusten och i delar av inlandet. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer för att se var det är förbud.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
13:e maj 2020

Snart kan de äldre välja mellan två lunchrätter igen

Från och med den 1 juni återgår kost- och städservice till normalläge. Detta innebär att brukare inom äldreomsorgen återigen kan välja mellan två lunchalternativ.

Under mars månad tog serviceförvaltningen beslut om att begränsa lunchutbudet till en maträtt inom äldreomsorgens verksamhetsområde. Anledningen var att nya rekommendationer kopplat till coronaviruset resulterade i ett stort personalbortfall.

– Sjukfrånvaron som varit ovanligt hög under våren är nu tillbaka på normala nivåer. Vi har därför, i samråd med socialförvaltningen, tagit beslut om att återgå till två lunchrätter inom äldreomsorgen, säger Agneta Elovsson, verksamhetschef för kost- och städservice.

Nytt ställningstagande om läget förändras

Beslutet gäller från och med den 1 juni och berör kommunens äldreboenden, träffpunkter, dagverksamheter, mötesplatser samt brukare inom hemtjänsten som får matdistribution.

– Vi hoppas att vi inte ska behöva göra några fler förändringar framöver, men om läget blir kritiskt igen så får vi ta ställning till hur vi ska hantera situationen då, säger Agneta Elovsson.

Kontakt