Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i delar av Falkenbergs kommun

Från 8/7 är det bevattningsförbud i Falkenbergs centralort, längs kusten och i delar av inlandet. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer för att se var det är förbud.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
8:e juni 2020

Smittspårning på äldreboendet Berguven

En brukare på Berguvens äldreboende har insjuknat i covid-19. Det bekräftades sent på fredagseftermiddagen, den 5 juni. Personen befinner just nu på sjukhus, men smittspårning bland brukare och personal har gjorts och berörda anhöriga är underrättade.

– Berguven blev smittfritt i mitten på förra veckan, men i fredags fick vi återigen besked om att en brukare insjuknat. Vi kan bara konstatera att läget kan förändras oerhört snabbt, säger Daniel Johansson, tillförordnad socialchef.

Smittspårning inledd

Under fredagen tog ansvarig läkare beslut om smittspårning. Samtliga brukare och all personal på den drabbade avdelningen testades. Provtagningen visade att även en medarbetare var smittad av coronaviruset. Ytterligare medarbetare kommer att provtas under måndagen i smittspårningssyfte.

Brukaren på sjukhus

Den brukare som insjuknat befinner sig för tillfället på sjukhus, vilket innebär att det just nu inte finns någon coronasmitta på boendet.

Kontakt