1:a december 2021

Skolskjutsar och bussar påverkas av snön

Det ihållande snöandet påverkar busstrafiken.

*UPPDATERING kl 06.50 2/12*

Hallandstrafiken har beslutat att ställa in skolskjutsar på morgonen den 2/12. Detta gäller för alla skolområden förutom Apelområdet med Apelskolan, Fageredsskolan, Okome skola, Älvseredsskolan och Ätranskolan.

Just nu (kl 06.45) finns ingen prognos för när skolskjutsen kan återupptas. Besök Hallandstrafikens webbplats för löpande uppdatering om skolskjutsarna.

Regionbussar fortsatt inställda

Hallandstrafikens regionbussar, dvs. 200-300-400-500-600 förväntas gå som vanligt tidigast kl 08.00. Detsamma gäller även för stadstrafiken i Falkenberg. Besök Hallandstrafikens webbplats för löpande uppdatering om busstrafiken.

******************************************************************************************

På grund av stora mängder snö kan skolskjutsarna komma att ställas in under morgondagen (torsdag 2/12). Hallandstrafiken har ännu inte fattat något slutgiltigt beslut. OM beslutet blir att ställa in skolskjutsarna kommer ny information tidigt imorgon bitti. Annars går skolbussarna som vanligt men med stor risk för förseningar. Vi vill också uppmana vårdnadshavare att inte lämna barnen själva att vänta på bussen då vi inte vet hur mycket försenade bussarna kan bli.

Regionbussar just nu inställda

Så här skriver Hallandstrafiken på sin webbplats ikväll kl 19.45:

”På grund av rådande väder är det beslutat att samtliga Regionsbussar som körs av Hallandstrafiken är INSTÄLLDA, ingen prognos för tillfället när trafiken kan komma att upptas.”

Det innebär just nu att elever som åker regionbuss till skolan inte kan åka buss till skolan imorgon. Detta kan ha ändrats till imorgon bitti.

Vid svårigheter att ta sig till skolan

Om det finns stora svårigheter att ta sig till skolan kan elever stanna hemma utan att det registreras som frånvaro. Elever som inte kan ta sig till skolan behöver frånvaroanmälas – detta så att skolan får en kvittens på vilka elever som ska vara i skolan eller som är hemma. Elever som inte kan ta sig till skolan får uppgifter att arbeta med hemifrån.

För elever på gymnasieskolan som inte kan ta sig till skolan på grund av inställda bussar ska förutom att frånvaroanmälas även logga in på Google Classroom för att få uppgifter att arbete med hemifrån.

Håll dig uppdaterad

Följ gärna Hallandstrafiken på sociala medier eller besök deras webbplats för senaste nytt.

https://www.hallandstrafiken.se/trafikinformationlänk till annan webbplats

https://www.facebook.com/hallandstrafikenlänk till annan webbplats