7:e september 2018

Skolbuss i diket under fredagseftermiddagen

Under fredagseftermiddagen körde en skolbuss i diket mellan Vessigebro och Årstad, i höjd med Sörby. Cirka 25 barn fanns ombord på bussen. Ingen person har skadats.

Larmet om händelsen kom till räddningstjänsten strax efter klockan 14. Räddningstjänst, ambulans och polis har varit på platsen och arbetat. Även skolpersonal var snabbt på plats.

Inga personskador är rapporterade i samband med händelsen. Det är oklart hur olyckan har gått till. Det man vet är att dikeskörningen skett i låg hastighet när bussen skulle vända.

Skolpersonal fick kontakt med samtliga vårdnadshavare och räddningspersonal fanns kvar på platsen tills alla barn hämtats av sina vårdnadshavare. Strax efter klockan 15:30 var räddningsarbetet avslutat på plats och då inväntades en bärgare för att ta bussen från platsen.

Stöd från skolpersonal

– Skolpersonal kommer finnas på plats på skolan under fredagen så länge som det behövs. Inget barn har fått åka hem utan att det funnits en vuxen hemma, säger Stigert Pettersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenberg.

Vill man komma i kontakt med skolan under helgen så är det möjligt via rektor. När lektionerna börjar igen på måndag kommer kommunens skolpersonal att fortsätta ge stöttning till de elever som vill och behöver.

• Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter