Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i delar av Falkenbergs kommun

Från 8/7 är det bevattningsförbud i Falkenbergs centralort, längs kusten och i delar av inlandet. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer för att se var det är förbud.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
31:a januari 2019

Skärm- och fotograferingsförbud på Klitterbadet

Nu inför Klitterbadet skärm- och fotograferingsförbud. Från och med den 1 februari är det inte längre tillåtet att använda datorer, mobiltelefoner, surfplattor eller kameror i badhusets lokaler.

Klitterbadets ambition med skärm- och fotograferingsförbudet är skapa en bättre, tryggare och säkrare miljö för badhusets gäster, särskilt för besökande barn. Som förälder har man alltid ansvar att hålla uppsikt över sina barn även om det finns badhuspersonal på plats, men med en mobil i handen blir det inte alltid så.

– Vi på Klitterbadet har ännu inte behövt hantera någon allvarlig händelse, men vår personal får ofta uppmärksamma våra gäster på att ha koll på sina barn. Det räcker med ett ögonblicks ouppmärksamhet för att det värsta tänkbara ska kunna hända. Vi vill säkerställa säkerheten så långt det går, säger Veronika Wintvik, enhetschef på Klitterbadet.

Förstärkning av personlig integritet
Ytterligare skäl för skärmförbudet är gästernas personliga integritet.

– Med dagens användning av sociala medier är det svårt att kontrollera var bilder hamnar och även om man inte fotograferar någon med avsikt är det inte alltid möjligt att styra över vad som händer i bakgrunden på en bild. Här på Klitterbadet ska man kunna bada och byta om, utan risk för att hamna på film eller bild. Vi vill att våra besökare ska känna sig trygga och att besöket blir en positiv upplevelse för alla, säger Veronika Wintvik.

Det nya skärm- och fotograferingsförbudet på Klitterbadet gäller såväl i bassängmiljö och café som i omklädningsrum, dusch och bastu.

Kontakt