Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
10:e september 2018

Preliminärt resultat i val till kommunfullmäktige i Falkenberg

Klockan 20 den 9 september stängde vallokalerna i Falkenbergs kommun. Under natten kom det preliminära valresultet från Valmyndigheten.

Nu har invånarna i Falkenbergs kommun röstat. Så här fördelade sig rösterna till kommunfullmäktige. Siffrorna anges i procent:

Moderaterna 17,6
Centerpartiet 19,7
Liberalerna 4,9
Kristdemokraterna 4,7
Socialdemokraterna 33,6
Vänsterpartiet 4,2
Miljöpartiet 2,7
Sverigedemokraterna 12,4
Feministiskt initiativ 0,1
Övriga 0,1

Valdeltagande: 83,1

Observera att detta endast är ett preliminärt resultat. Alla röster är ännu inte räknade. till exempel är inte brevröster och röster från utlandet räknade. 

Så funkar rösträkningen

Valnattsresultat

När vallokalen stänger startar rösträkningen. När alla vallokaler har rapporterat in resultaten gör Valmyndigheten preliminära mandatfördelningar.

Onsdagsräkningen

Onsdagen den 12 september genomför valnämnden den så kallade ”onsdagsräkningen”. Då räknar vi bland annat de förtidsröster som kommit in så sent att de inte hunnit levereras till valdistrikten under valdagen. Då räknas också brevröster från utlandet. Vi gör också en granskning av de förtidsröster som underkänts i valdistrikten.

Slutligt resultat

Länsstyrelserna räknar sedan alla röster en andra gång. Då redovisas även personrösterna för alla kandidater. Valresultatet publiceras av Länsstyrelsen två veckor efter valdagen.

Kontakt