Information med anledning av corona/covid-19

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
22:a november 2018

​Parkeringshuset Kronan öppnar och får nytt namn

Parkeringshuset i anslutning till Kronans shoppinggalleria öppnar igen på fredag den 23 november. För att stärka kopplingen till centrum byter parkeringshuset även namn till P-hus Centrum.

Parkeringshuset med 190 parkeringsplatser har varit stängt för renovering sedan hösten 2017. På fredag den 23 november öppnar delar av parkeringshuset åter igen för allmänheten.

- De som parkerar kommer att möta ett fräschare, ljusare och mer öppet parkeringshus. Det är en viktig del för att det ska upplevas tryggt och säkert att parkera där, säger Joakim Stare byggprojektledare på Falkenbergs kommun.

Sen parkeringshuset stängdes har en omfattande renovering pågått.

- Vi har fått lägga ett helt nytt tätskikt på samtliga plan. Avsaknaden av det är anledningen till varför det droppat in vatten i gallerian. Vi har också lagt ny asfalt, målat alla väggar, förbättrat belysning och tagit bort en del väggar.

Öppet alla dagar i veckan med mobil betalningslösning

Inledningsvis kommer parkeringshuset att vara öppet kl 7-19 alla dagar i veckan. Betalning sker via sms eller app och avgiften är den samma som för övriga centrum, 10 kr/tim mån-fre kl. 9-18.

- På sikt är vår ambition att P-hus Centrum ska vara öppet dygnet runt och att vi ska ha ett bom- och betalningssystem som möjliggör det. Vi tittar på olika alternativ för detta, säger Joakim Stare.

Det återstår även en del ytterligare arbete för att parkeringshuset ska bli ännu bättre.

- Renovering av plan 1 pågår och vi ska även anordna en hiss på plan 3. Hissen ska gå ner till en ny entré på Storgatan. Det återstår också lite kompletterande målning av väggar.

Nytt namn ska stärka kopplingen till centrum

I samband med nyöppningen får parkeringshuset också ett nytt namn; P-hus Centrum.

- Vi vill göra det tydligt att parkeringshuset ligger i centrum och att det främst är till för besökare till centrum. Falkenbergare har såklart koll på var det ligger men för besökare utifrån blir det extra tydligt att det är ett parkeringshus i centrum, säger Henrik Olsson, centrumutvecklare på Falkenbergs kommun.

Läs mer om betalning, avgifter och öppettider

Klicka här för att läsa mer om betalning och öppettider

Läs mer om renoveringen

Klicka här för att läsa mer om renoveringenlänk till annan webbplats


Kontakt