14:e mars 2019

Objektsupphandlingen tas inte upp i kammarrätten

Målet om objektsupphandlingen i Falkenbergs kommun kommer inte att tas upp i kammarrätten. Detta meddelande domstolen under onsdagen. Beslutet innebär att förvaltningsrättens dom står fast.

– Vi är glada över beskedet. Behovet av nya särskilt boende-platser är stort i Falkenberg och vi vill såklart komma igång med bygget så fort som möjligt, säger Luis Soto, avtalscontroller på socialförvaltningen.

Frågan inte avslutad

Kammarrättens beslut, att inte meddela prövningstillstånd i målet, betyder dock inte att frågan om objektsupphandlingen är avslutad. Vårdföretaget Attendo har nu tio dagar på sig att överklaga beslutet till Högsta förvaltningsdomstolen.

– Men det här är ett steg i rätt riktning, säger Luis Soto.

Attendo överklagade besluten

Det var i november 2018 som socialnämnden tog beslut om att kommunens nya särskilda boende för personer med demenssjukdom ska byggas, drivas och finansieras av vårdföretaget Humana omsorg, i enlighet med en så kallad objektsupphandling.

Attendo, som en av fem anbudsgivare, ansåg att det fanns fog för att låta förvaltningsrätten pröva kommunens beslut. Förvaltningsrätten beslutade till kommunens fördel. Kammarrätten, som är nästa instans, har nu fattat beslut om att inte meddela prövningstillstånd i målet.