31:a maj 2019

Nytt ungdomshus i centrala Falkenberg

Just nu håller delar av UngFbg:s ungdomsverksamhet på att flytta in i nya lokaler i centrum. Huset på Stationsgatan 12 har ett drömläge med stor trädgård och fantastiska möjligheter. Målgruppen för verksamheten i huset är alla ungdomar mellan 12 och 16 år. Tanken är att vara igång redan till sommaren.

– Det känns verkligen roligt att samla vår ungdomsverksamhet centralt i Falkenberg på en helt ny plats som är tillgänglig för alla. Detta är en öppen verksamhet för kommunens ungdomar och med busscentralen så nära är det ett perfekt läge som inte känns låst till en viss elevgrupp eller skola, Georgia Ferris, ordförande i kultur,- fritids- och tekniknämnden.

Aktiviteter redan i sommar

UngFbg smygstartar med olika aktiviter i de nya lokalerna redan i sommar. Kultursommar, dagsläger och café är några av arrangemangen som står på schemat. Det är dock först i september som ungdomsverksamheten på Stationsgatan kommer dra igång på allvar. Först ska lokalerna fräschas upp för att bättre passa verksamheten.

– Det är viktigt för oss att jobba med delaktighet tillsammans med våra ungdomar i allt vi gör inom UngFbg. Just nu tar vi till exempel hjälp när vi ska namnsätta gården på Stationsgatan, Veronica Stag, enhetschef, Ungdom.

Kommunens ungdomsverksamhet

UngFbg är kommunens ungdomsverksamhet som ligger utanför skoltid där det idag jobbar 14 fritidsledare. Ungdomsgårdarna erbjuder ett brett och varierande utbud av aktiviter utifrån målgruppens intresse exempelvis, foto, musik, paintball eller om man bara vill komma och träffa kompisar. Utanför centrum jobbar UngFbg med Yngve som är en mobil rullande ungdomsgård.

– Det är nu snart sju år sen både S och V skrev motioner om att skapa ett Ungdomens hus i centrala staden där ungdomar från hela kommunen kan mötas. Jag är oerhört glad för att KFT-nämnden nu skapar en sådan mötesplats och helt övertygad om att det kommer betyda mycket för att våra ungdomar ska få en bättre fritid och större framtidstro, Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande.