24:e mars 2021

Nytt modernt äldreboende öppnar i Falkenberg

Kerstin Rosell, socialnämndens ordförande klippte bandet under invigningen av Dals Ängar, ett nytt särskilt boende i Falkenberg. Foto: Oscar Nilsson/Novum fastigheter

Äntligen är det dags att slå upp dörrarna för det nybyggda äldreboendet Dals Ängar. På tisdagen den 23 mars klippte Kerstin Rosell, socialnämnden ordförande, bandet under en coronaanpassad invigning av boendet.

- Det känns jättebra att detta är klart och att vi fått detta moderna boende med fina samlingslokaler med hög trivselfaktor till Falkenberg. Nu kan vi erbjuda fler platser i kommunen, vilket vi vet att det behövs, säger Kerstin Rosell, socialnämndens ordförande.

Ett modernt boende

I april öppnas ett helt nytt äldreboende i Falkenberg. Det är vårdföretaget Humana omsorg som kommer att driva boendet Dals Ängar i Falkenberg. Ett modernt boende med takterrass, innergård och en stor samlingssal för gemensamma aktiviteter.

På boendet finns det 60 lägenheter, fördelade på sex avdelningar och tre våningsplan. Varje avdelning har ett gemensamt kök/matsal, vardagsrum samt en inglasad balkong.

Det handlar om ett äldreboende med inriktning på demensvård. Novum fastigheter har ansvarat för bygget, som påbörjades september 2019.

Bra samarbete

Många av de boende som nu flyttar in kommer från Trädgården (tidigare Floragården) som ska genomgå en stor renovering.

- Jag är extra nöjd över att det är så fin kvalitet i hela huset, både vad gäller inne- och utemiljö. Och det är så fin och hemtrevlig miljö, man vill bo där själv. Vi har och har haft ett fantastiskt bra samarbete med Falkenbergs kommun, Novum och Altura fastigheter under hela processen, säger Anders Broberg, regionchef på Humana omsorg.

Invigningen gjordes coronaanpassad inför en liten grupp människor utomhus.

Invigningen av Dals Ängar, ett nytt särskilt boende i Falkenberg. Foto: Oscar Nilsson/Novum fastigheter
Invigningen av Dals Ängar, ett nytt särskilt boende i Falkenberg.

Till vänster; Elzbieta Durling, verksamhetschef på boendet, till höger i bild två medarbetare.