18:e januari 2021

Nytt besöksförbud på kommunens äldreboenden

Från och med onsdagen den 20 januari råder besöksförbud på kommunens särskilda boenden för äldre. Det beslutades i dag (18 januari) av Folkhälsomyndigheten. Förbudet gäller till och med den 9 februari.

Den 12 januari skickade Falkenbergs kommun in en formell begäran om besöksförbud till Folkhälsomyndigheten. Anledningen var smittläget i Halland och den snabba smittspridningen på kommunens boenden.

Kan bli en förlängning

Folkhälsomyndigheten har nu hanterat frågan och godkänt Falkenbergs kommuns begäran.

– Det är såklart tråkigt att behöva begränsa de äldres sociala kontakter igen. Samtidigt pågår vaccinationerna nu för fullt och vi kommer att få ett tryggare läge om bara några veckor. Vi får alla ha tålamod fram till dess, säger socialchef Johan Klingborg.

Besöksförbudet gäller från och med den 20 januari till och med den 9 februari.

– Efter det får vi göra en ny bedömning av läget. Finns det behov av en förlängning så kommer vi att ansöka om det, men vi hoppas att ett kortare besöksförbud ska vara en tillräcklig åtgärd, säger Johan Klingborg.

Besöksförbudet på våra äldreboenden fungerar på samma sätt som det gjorde då de infördes under våren 2020.