22:a januari 2019

Ny chef för storförvaltningen KFT utsedd av kommun­styrelsen

Niklas Andersson heter den chef som ska leda den nya storförvaltningen Kultur- fritid- och teknik (KFT) i Falkenberg. Det beslutade kommun­styrelsen idag.

Falkenberg nya förvaltningschef Niklas Andersson har bred erfarenhet inom teknik, samhällsbyggnad och juridik, ekonomi, upphandling och verksamhetsutveckling. Han är utbildad jurist och kommer närmast från advokatbyrån Crusner där han arbetat som advokat och kontorschef. Niklas Andersson har även jobbat som verksamhetskonsult och chef för teknisk förvaltning på Riksbyggen i Göteborg samt har internationell erfarenhet inom Ericsson i USA.

– För oss i kommunstyrelsen blev det ett enkelt val. Niklas har allt det som behövs för att leda denna nya förvaltning så att vi kan leverera det som våra invånare förväntar sig inom förvaltningens breda område, säger Per Svensson, (s) kommunråd i Falkenberg.

– Jag har varit med i hela processen och ställer mig bakom beslutet. Det känns som att vi anställt en ”doer” som kan få saker gjorda, säger Anneli Andelen, oppositionsråd.

Ny förvaltning och nämnd från årsskiftet

Den nya förvaltningen KFT inrättades vid årsskiftet och omfattar som namnet avslöjar både teknikfrågor, bygg- och projektverksamhet samt kommunens kultur- och fritidsfrågor.

Georgia Ferris (KD) är politisk ordförande i den nya KFT-nämnden:

– Jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med Niklas när vi formar den nya nämnden. Hans ledarskap och engagemang blir nödvändiga redskap när vi gjuter samman de olika verksamheterna. Det är många viktiga frågor som landar på vårt bord och där invånarna förväntar sig resultat. Niklas blir den sista pusselbiten i vad som är en väldigt medborgarfokuserad organisation, och det är glädjande att vi hittat honom så snabbt.

Tillförordnad förvaltningschef för KFT är kommunchef Lars Fröding. Niklas Andersson tillträder sin nya tjänst 4 mars.

– Jag har en god bild av kommunens utmaningar och möjligheter. Jag är van vid att leda komplexa verksamheter och vill bidra med ett strategiskt förhållningssätt, operativt driv och skapa entusiasm bland medarbetarna, säger Niklas Andersson.

Niklas Andersson är idag bosatt i Varberg. Hans lön blir 74 500 kr/mån.