3:e december 2020

Nya verksamhetschefer för de frivilliga skolformerna

Två verksamhetschefer kommer framöver att leda de frivilliga skolformerna i Falkenbergs kommun. Maria Nebel blir verksamhetschef för gymnasieskolan, gymnasiesärskolan, antagningsenheten och kulturskolan medan Dan Randelid blir verksamhetschef för vuxenutbildningen.

- Maria och Dan har tidigare arbetat som rektorer för olika skolformer och varit chefer för andra relevanta verksamheter. De är förtrogna med att arbeta i huvudmannauppdraget och i nära samverkan med rektorer, förvaltningsledning och politik. Båda har också det utvecklande ledarskap som efterfrågats, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Maria Nebel har långvarig erfarenhet som rektor för olika skolformer och har sedan flera år tjänsten som verksamhetschef för övergripande barn- och elevhälsa på barn- och utbildningsförvaltningen. Under det senaste året har Maria arbetat med särskilda ansvarsfrågor på barn- och utbildningsförvaltningen och på kommunstyrelseförvaltningen med chef- och ledarskapsutveckling. Maria kommer att avsluta nuvarande uppdrag när hon tillträder som verksamhetschef för gymnasieskolan, gymnasiesärskolan, antagningsenheten och kulturskolan.

Dan Randelid arbetar idag som en av två verksamhetschefer för grundskolan på barn- och utbildningsförvaltningen. Han har lång erfarenhet som rektor för bland annat vuxenutbildning och som avdelningschef för arbetsmarknadsavdelningen på kommunstyrelseförvaltningen. Dan kommer att ha ett delat uppdrag som verksamhetschef för grundskolan och verksamhetschef för vuxenutbildningen.

Maria Nebel och Dan Randelid tillträder den 14 december.