4:e juni 2020

Nu öppnar Träffpunkt Ullared

Yvonne Utbult och Ann Gren utanför Träffpunkt Ullared

Yvonne Utbult och Ann Gren utanför den nybyggda Träffpunkten i Ullared. Foto: Jens Persson

Träffpunkt Ullared smygöppnade redan på måndagen den 1 juni. Vi tog ett snack med Ann Gren, enhetschef för inlandet Falkenbergs egen regi och Yvonne Utbult, enhetschef förebyggande tjänster och verksamhetsstöd om den nya Träffpunkten.

- Det känns fantastiskt roligt att kunna erbjuda ytterligare en träffpunkt i inlandet förutom den som finns i Ätran, säger Yvonne Utbult.

Träffpunkt Ullared är tillgänglighetsanpassad för att alla skall kunna besöka träffpunkten. Lokalerna ligger lämpligt på bottenplan i det nybyggda våningshuset på Marknadsvägen i Ullared.

Hur känns det att äntligen öppna i dessa nya lokaler?

Det är extra roligt att få starta i nya fina lokaler och att personalen får vara med och bygga upp verksamheten från grunden där våra gästers önskemål om aktiviteter kommer att tas tillvara. De som arbetar på träffpunkten är aktivitetssamordnarna Ann Pålsson och Lena Aspenskog och ytterligare en samordnare kommer att anställas framöver.

Varför en Träffpunkt?

Det handlar om att minska och förhindra ofrivillig ensamhet och att erbjuda social samvaro och erbjuda fysisk aktivitet. På Träffpunkten kan vi informera och diskutera frågor som är viktiga för målgruppen. Bakgrunden till Träffpunkt Ullared är att redan när Mötesplats Mölle öppnade för cirka 5 år sedan fanns det tankar om att expandera i inlandet och kunna erbjuda öppen seniorverksamhet i Ullared. Dialog har förts med föreningslivet, framförallt de som har verksamhet riktad mot vår målgrupp. Vi har varit tydliga med att kommunen inte ska ta över eller konkurrera ut föreningarnas verksamhet. Vi ska samverka och addera. Politiken valde sedan glädjande nog att fullfölja trots det ekonomiska läget.

Hur tänker ni kring Covid-19 pandemin och smittrisken?

Eftersom verksamheten riktar sig till seniorer har vi sedan 25 mars anpassat verksamheten till att endast vara öppen för lunchgäster mellan kl 11-14. Det är även rymligt möblerat med gott om distans. Det finns även en liten uteplats för den som vill sitta där.

Vilka fler finns i huset?

I huset finns förutom Träffpunkten, hemtjänst, hemsjukvård, landsbygdsutvecklare, stöd- och försörjning samt ett par bokningsbara kontor för övriga professioner som verkar i inlandet men har sin utgångsplats inne i city.
- Vi ser det som en otrolig vinst att vi kommer vara så många olika professioner som arbetar under samma tak. Vi har alla samma fokus. Det är att våra brukare/medborgare ska få ha det så bra som möjligt tillsammans med oss. Vi är nyfikna och har gott bemötande, säger Ann Gren.

FAKTA: Detta är Träffpunkt Ullared

• En öppen, tillgänglig och modern mötesplats för seniorer.
  • Möjlighet att äta lunch tillsammans alla veckans dagar. Alla dagar på året.
  • Varierade aktiviteter som finns och kommer att utvecklas. Detaljinnehållet så som gympa, yoga, dans, berättande, hantverk, musik och annan kultur kommer till viss del att utformas tillsammans med våra gäster.
  • Allt är kostnadsfritt förutom mat, fika och ev. materialkostnad vid vissa aktiviteter.
  • Verksamheten är av drop in-karaktär. Man ska respektera starttider men man behöver inte förboka sin närvaro. Det enda som kan begränsa oss är när vi blir för många i lokalen.
  • Här finns under våra öppettider alltid någon att tala med.
  • Lokalerna kommer att kunna hyras utanför verksamhetstiden t.ex till föreningar