3:e juni 2021

Nu blir det aktiviteter på seniorernas mötesplatser igen

Med anledning av de lättnader av coronarestriktioner som regeringen infört öppnar nu Falkenbergs kommun upp för aktiviteter på mötesplatserna för seniorer.

Regeringen har tagit fram en femstegsplan för att successivt införa lättnader av de restriktioner som satts upp med anledning av coronapandemin. Det första steget började gälla den 1 juni och innebär bland annat att fler personer kan samlas vid arrangemang, både inomhus och utomhus.

– Först av allt kommer vi nu öppna upp våra mötesplatser för de föreningar som brukar anordna sina aktiviteter i våra lokaler. Vi har bland annat Mölles vänner som har Mötesplats Mölle som bas för sin verksamhet. De får nu lov att på eget ansvar bjuda in till aktiviteter, säger Martina Lund, verksamhetschef för Falkenbergs egenregi.

Två aktiviteter per månad under sommaren

Kommunen planerar också att anordna egna aktiviteter på mötesplatserna under sommaren. Om möjligt kommer dessa att genomföras utomhus och de som vill delta måste anmäla sig. Varje deltagare kommer också att få en anvisad sittplats.

– Medarbetarna på mötesplatserna kommer planera för två aktiviteter per månad under juni, juli och augusti. Vi får se vad det blir, men de känner sina besökare väl och kommer såklart anordna något som uppskattas av många, säger Martina Lund.

Fortsätter med lunchöppet

Utöver aktiviteterna så har mötesplatserna fortsatt öppet för lunch samtliga dagar i veckan. Max antal gäster kommer nu justeras utifrån lokalernas utformning och i enlighet med de nya rekommendationerna.

– Detta beslut gäller fram till den första september. Sen hoppas vi verkligen att vi kan återgå till ordinarie verksamhet, säger Martina Lund.