1:a april 2019
En kvinna står framför ingången till ett hus och klipper ett gulblått invigningsband som hålls upp av en kvinna och en man.

Socialnämndens ordförande Kerstin Rosell, höll tal och klippte bandet vid invigningen av stödboendet. De två boendestödjarna Lotta Olsson och Ib Seward höll i bandet.

Nu är stödboendet på Kilavägen invigt och igång

Under måndagsförmiddagen invigdes stödboendet på Kilavägen. Boendet riktar sig till hemlösa personer med missbruksproblematik.

Klockan tio på måndagsförmiddagen samlades tjänstemän, förtroendevalda och stödboendets personal ute i vårsolen för att inviga kommunens nya stödboende på Kilavägen 20.

”Det är vår skyldighet”

Socialnämndens ordförande Kerstin Rosell höll ett invigningstal och klippte sedan det traditionsenliga, blågula bandet som hölls upp framför entrén av de två boendestödjarna Lotta Olsson och Ib Seward.

– Jag känner mig både glad och stolt över att få inviga det här stödboendet på Kilavägen. För nästan ett år sedan tog vi ett enat beslut i socialnämnden om att starta upp detta stödboende. Det är samhällets och vår skyldighet att ordna ett boende, ett hem, för personer som står utanför de vanliga strukturerna. Ett boende där man kan få känna värme och gemenskap och där det finns personal som kanske kan motivera en till att leva ett liv utan missbruk, sa Kerstin Rosell.

Porträtt på en kvinna och en man, ägarna av företaget HVB Luntertun som driver kommunens nya stödboende på Kilavägen.

Martina Fajersson och Patrik Sumner driver företaget HVB Luntertun som står för driften av stödboendet på Kilavägen 20.

Ett boende med tolv platser

Det är företaget HVB Luntertun som drivs av Martina Fajersson och Patrik Sumner som står för driften av stödboendet i Falkenberg. Boendet har tolv platser varav fyra är riktade till personer som behöver ett ställe att mellanlanda på efter avslutad behandling.

– Vi tycker det är fantastiskt att kommunen gör den här satsningen. Vi har fått hjälp och stöttning med att komma iordning och det är riktigt kul att vara här, sa Patrik Sumner.

Ett tillfälligt boende

Stödboendet på Kilavägen är ett tillfälligt boende som är bemannat dygnet runt. Man tillåts inte bruka alkohol eller droger i boendet, däremot blir man inte avvisad om man kommer dit onykter.

Stödboendet är ett biståndsbedömt boende som erbjuder en tryggare tillvaro för en grupp som i övrigt står långt ifrån insatser i vårdkedjan. Förhoppningen är att den ökade tryggheten på sikt ska motivera de här personerna till att ta del av behandlingsinsatser och hitta en permanent bostad.