26:e april 2021

Mötesplatserna för äldre öppnar upp för lunch

Från och med måndagen den 3 maj kan seniorer återigen äta lunch på kommunens mötesplatser för äldre. För att minimera risken för smittspridning får endast ett begränsat antal gäster vara på mötesplatsen samtidigt.

Folkhälsomyndigheten har nu ändrat sin rekommendation för äldre personer som har fått minst en dos vaccin. Tre veckor efter sprutan kan de träffa människor inomhus igen. Därför väljer nu Falkenbergs kommun att öppna upp mötesplatserna för seniorer i liten skala.

– Den här gruppen har varit isolerade länge och det finns ett stort behov av att få umgås och långsamt hitta tillbaka till en normal vardag. Jag vill dock betona att man har ett stort eget ansvar i detta. Man ska självklart även fortsatt stanna hemma om han har symtom eftersom man kan sprida smittan vidare även om man är vaccinerad, säger socialchef Johan Klingborg.

Nytt beslut den 17 maj

Till en början öppnar mötesplatserna endast upp för lunch mellan klockan 11.45 och 13.45. Antalet gäster är begränsat så att det går att hålla avstånd på ett bra sätt. Samtliga gäster kommer också att erbjudas handsprit och munskydd när de kommer in i lokalerna.

Folkhälsomyndigheten kommer att göra en ny bedömning av läget den 17 maj. I samband med det tar även Falkenbergs kommun ställning till om man även ska öppna upp för aktiviteter på mötesplatserna eller enbart fortsätta med lunchservering ett tag till.

– Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar vår verksamhet utifrån detta. Men det känns fantastiskt härligt att nu kunna erbjuda kommunens seniorer lunch igen, säger Johan Klingborg.

Boka lunch på en mötesplats

Den som vill äta lunch bokar sin plats två dagar innan genom att ringa aktuell mötesplats. Den här veckan kan man ringa från och med torsdagen den 29 april. Från och med nästa vecka har mötesplatserna öppet varje dag. Telefontiden är 11.45-13.45.

Mötesplats Mölle

Mötesplats Ullared