18:e augusti 2020

Lyckat försök med kvällsvandringar blir förlängt

Vi söker fler föreningar som vill kvällsvandra mot en ersättning om 5000 kronor per helg (fredag till söndag) fram till början på 2021. Bakgrunden är det försök med kvällsvandringar i oroliga områden som kommunen och kommunala bostadsbolaget FABO gjort under sommaren 2020 fallit väl ut.

Erika Svensson, verksamhetschef ungdom i Falkenbergs kommun, är mycket nöjd med resultatet.

– Den första föreningen började bara några dagar efter att vi bett om hjälp. Det har varit ett bra gensvar. Nu när vi fått okej på att förlänga kvällsvandringarna hoppas vi att fler föreningar hakar på.

Föreningarna positiva

Under de helger och på de platser där kvällsvandrarna varit har det hittills varit lugnt.

– Kvällsvandrarna har pratat med boende i alla åldrar och gjort spontana aktiviteter med barn och unga på plats. Föreningarna har varit mycket positiva till den insats de gjort. Vid ett tillfälle har kvällsvandrarna hjälpt en äldre person som ramlat och inte kunde ta sig upp, säger Erika Svensson

Kvällsvandring komplement

Att kvällsvandra är ett komplement till andra insatser som kommunen och polisen gör. Att ha kvällsvandrare ökar tryggheten och förebygger brott.

– Nu hoppas vi att fler föreningar hänger på. Med lite tur kanske några ungdomar hittar en förening de vill gå med i dessutom, säger Erika Svensson.

För anmälan och mer information, klicka på länken nedan.