30:e oktober 2020

LSS-verksamheter tillbaka till kommunen

Den 1 november (2020) övergår Frösundas LSS-boenden till Falkenbergs kommun. I maj var det Attendos boenden som gick över. Det innebär att det nya området Funktionsstöd bildas.

- Nu är vi äntligen i mål med det uppdrag vi fick av politiken att återta verksamheter i kommunal regi. Många berörda har under en längre tid arbetat hårt. Nu går vi istället in i nästa fas för att utveckla en god och stabil verksamhet i Falkenbergs egenregi, säger Johan Klingborg, socialchef.

Funktionsstöd - nytt område

Den 18 juni 2019 togs beslut i socialnämnden att ta över LSS-verksamheten till kommunal regi. Den 1 maj 2020 återtogs Attendos verksamheter. Den 1 november återtas Frösundas LSS-verksamheter. Samtidigt bildas det nya området Funktionsstöd, ett namn som beskriver verksamheten bättre än LSS gör.

Stor del av personalen går med

Den största delen av personalen blir kvar efter övergången. Totalt bildas det sex områden med 11 gruppbostäder och 6 serviceboenden för cirka 100 personer med funktionsnedsättning. Även driften av boendestöd, ledsagarservice, avlösarservice samt två korttidsboenden ingår i det nya området. Det rör sig om cirka 160 medarbetare.

- Målet är att våra brukare inte ska uppleva någon större förändring, sen finns det säkert saker som vi kan utveckla över tid, säger Andreas Svensson som är chef för det nya området.