11:e maj 2021

Lokalen för storskalig vaccinering öppnar i Falkenberg

Nu öppnar gamla biblioteket igen – men inte för läsning, utan för vaccination. Region Halland bad tidigare i år om hjälp med en stor tillfällig vaccinationslokal för att komplettera den vaccination som görs vid vårdcentralerna. Nu är förberedelserna klara och det finns tillräckligt med vaccin för att öppna.

– Vi är glada att vi har kunnat hjälpa till med något som är så viktigt för samhället. Det här var en lokal som ändå stod ledig, så det passade perfekt. Vi har hjälpt till med att anpassa lokalen på olika sätt, så att den ska fungera väl att vaccinera i, säger Kristina Kjellgren, chef på Serviceförvaltningen, som varit ansvarig för lokalen i Falkenbergs kommun.

Många vaccineras samtidigt

Det finns 5 stationer för vaccinering och som mest ska upp till 4000 personer per dag kunna vaccineras, men det styrs av hur mycket vaccin det finns och hur många som bokat en tid.

Planering för vaccination mot covid-19 i Halland

Det är Region Halland som ansvarar för själva vaccinationen. För att se hur det hur planeringen för vaccination mot covid-19 ser ut, kan du läsa mer på regionhalland.se.länk till annan webbplats

Boka tid på webben när det är din tur

På 1177.se/Halland kan du boka vaccinationstid när det är din tur, här står också vilka grupper som är aktuella för bokning just nu.länk till annan webbplats