17:e november 2020

Legionella på två äldreboenden i Falkenberg

I samband med den årliga kontrollen av vattenkvaliteten på kommunens äldreboenden upptäcktes legionellabakterier på äldreboendena Berguven och Björkhaga. Säkerhetsåtgärder har vidtagits och berörda personer har informerats.

– Det görs nu en utredning och vi har börjat vidta åtgärder och följer de rutiner som finns. Vi har bland annat infört duschförbud på hela Björkhaga och i de lägenheter som berörs på Berguven. Vi kommer att sätta upp duschmunstycken med legionellafilter och detta ska vara klart nu i början på veckan, säger socialchef Johan Klingborg.

Ingen vårdtagare som insjuknat

– Vad vi vet så har ingen vårdtagare insjuknat eller uppvisat några symtom med anledning av förekomsten av legionellabakterier, säger Johan Klingborg.

Det tas nu nya prover för att fastställa var i rörsystemet smittan finns. Detta ansvarar Fabo för.