29:e januari 2021

Kulturskolan och KomTek öppnar gradvis

Barn- och utbildningsförvaltningen har beslutat att Kulturskolan gradvis återgår till att undervisa elever på plats i Kulturskolans lokaler. Även KomTek öppnar för fritidsaktiviteter.

Torsdagen den 28 januari fattade barn- och utbildningsförvaltningen beslut om att Kulturskolan gradvis ska återgå till att undervisa elever på plats i Kulturskolans lokaler. Barn i förskoleålder och elever i låg- och mellanstadiet (födda 2008 eller senare) hälsas välkomna från och med måndagen den 8 februari. Efter sportlovet, måndagen den 28 februari, är förhoppningen att elever i högstadiet och gymnasieskolan kan övergå till närundervisning.

För att följa Folkhälsomyndigheten rekommendationer vidtar Kulturskolan en rad åtgärder som bland annat påverkar den undervisning som sker i grupp. Kulturskolan återkommer med mer information till berörda om hur undervisningen kommer att bedrivas.

KomTek öppnar

Även KomTek berörs av beslutet och öppnar sin verksamhet gradvis. Till en början återupptas de kurser som fick avbrytas i höstas. Berörda kommer att kontaktas. Mer information om kurser och anmälan hittar du här.

Förändrade rekommendationer från Folkhälsomyndigheten

Beslutet är fattat efter att Folkhälsomyndigheten ändrat sina rekommendationer gällande idrott-, kultur- och fritidsverksamhet.