29:e januari 2021

Kommunråd lyfte medarbetarnas insatser i samtal med Kronprinsessparet

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel i digitalt möte med Per Svensson, kommunråd i Falkenbergs kommun

Under fredagen den 29 januari hade Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel ett digitalt möte med kommunstyrelsens ordförande Per Svensson (S). Under mötet lyfte Per Svensson den viktiga insats som kommunens medarbetare har gjort under pandemin.

Syftet med det digitala mötet med Kronprinsessparet var att prata om läget i kommunen med anledning av pandemin och även blicka längre framåt. Kronprinsessparet har liknande samtal med andra kommuner i landet.

Lyfte medarbetarnas insatser

Per Svensson berättade under mötet om hur Falkenbergs kommun har jobbat under pandemin och att våra medarbetare gör stor skillnad i människors vardag.

– Det var ett mycket bra samtal och Kronprinsesseparet var mycket intresserade av vår kommun. För mig var det viktigt att lyfta fram att hela den kommunala organisationen gör ett fantastiskt jobb, säger Per Svensson.

Hälsning från Solhagas äldreboende

Under det mötet kunde Per Svensson visa upp en videohälsning från äldreboendet Solhaga. Det var boende Margaretha Johansson och vårdbiträdet Shaaiq Bahram som berättade hur de har det under pandemin.

– För mig var det viktigt att visa vår vardag och lyfta fram en yrkesgrupp som har gjort stora insatser under året. Kronprinsessparet uppskattade hälsningen och hälsade tillbaka att vi alla i organisationen gör ett viktigt arbete, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Lyfte fram det lokala näringslivets betydelse

Under mötet la Kronprinsessparet och Per Svensson även vikt vid att prata om kommunens tillväxt. Både om näringslivet och om befolkningsökningen.

– Falkenbergs kommun har ett väldigt bra utgångsläge. Vi har ett bra näringslivsklimat samtidigt som vi har en positiv befolkningstillväxt. Det känns väldigt bra, säger Per Svensson.