17:e maj 2021

Kommunen välkomnar Wheels & Wings beslut att ställa in

Falkenbergs kommun välkomnar beslutet att Warbergs Automobile Club ställer in Wheels & Wings i Falkenberg i sommar.
– Arrangörerna tar ett stort samhällsansvar i och med det här beslutet, säger Per Svensson (S), kommunråd i Falkenbergs kommun.

Under flera år har Warbergs Automobile Club arrangerat Wheels & Wings i Falkenberg. Men till följd av pandemin ställer arrangören in arrangemanget i år, precis som förra året.

– Vi har en pandemi som påverkar hela samhället. Arrangören har tagit ett stort samhällsansvar när de nu meddelar att de ställer in Wheels & Wings. Vi hoppas att evenemanget kan bli av nästa sommar. Wheels & Wings är ett uppskattat evenemang för många invånare och besökare i Falkenberg, säger Per Svensson, och tillägger att det också vilar ett stort ansvar på var och en, och tillägger att det också vilar ett stort ansvar på var och en, att respektera beslutet att evenemanget är inställt.

Förebyggande samarbete med polisen

Trots att arrangören har ställt in Wheels & Wings finns det en risk att större grupper samlas under helgen då evenemanget skulle ha varit. Så blev det förra året.

– Vi har ett bra samarbete med polisen. Tillsammans med dem kommer vi att göra det vi kan för att minska risken trängsel, säger Per Svensson.

Läs beslutet på Wheels & Wings webbplats.länk till annan webbplats