2:a september 2019

Kommunen söker nya pristagare inom kultur, idrott och miljö

Nu söker Falkenbergs kommun efter nya pristagare inom kategorierna miljö, kultur och idrott. Pristagarna utses årligen av tre olika kommittéer.

Falkenbergs kommun vill uppmuntra och premiera personer, organisationer och föreningar, som bor och är verksamma i kommunen och som gör skillnad. Med de årliga priserna vill Falkenbergs kommun uppmuntra till hållbar utveckling med förbättrad miljö, social sammanhållning och engagemang inom kultur och idrott. Vinnaren i varje kategori får diplom och 20 000 kronor i prispengar. Prisutdelning sker på kommunfullmäktiges sammanträde den 17 december.

Nomineringstiden för kommunens tre olika priser inleds denna vecka, den 2 september och är öppen fram till 7 oktober.

Miljöpriset kan gå till:

• någon som ökat miljömedvetenheten och miljöengagemanget i samhället
  • någon som bidragit till god stadsmiljö eller boendemiljö
  • någon som bidragit till naturvårdande insatser
  • någon som brinner för miljö- och naturvårdsfrågor
  • någon som satsat på miljöanpassad teknik eller miljöanpassad produktion

Kulturpriset kan delas ut:

• för värdefull och uppskattad gärning inom litteraturens, konstens, musikens, teaterns eller annat jämförligt kulturellt område såsom kulturmiljövård, konsthantverk eller bildningsverksamhet
  • som stipendier för uppmuntran av begynnande lovande verksamhet inom samma områden

Idrottspriset kan gå till:

• värdefullt och uppoffrande ideellt ungdoms- och idrottsledarskap
  • god idrottslig prestation, som i huvudsak utförts under de senaste åren