Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
24:e mars 2020

Kommunens medarbetare får värdebevis att handla för – ska stötta de lokala företagen

Falkenbergs kommun delar ut en påskpresent i form av ett värdebevis till alla visstid- och tillsvidareanställda i kommunorganisationen. Syftet är att uppmuntra till att handla lokalt i Falkenberg och mildra de negativa effekterna som drabbat företag till följd av coronaviruset.

− Vi tycker att vår personal har Sveriges viktigaste jobb och vill särskilt uppmärksamma dem nu när deras arbete är extra viktigt. Genom en påskpresent kan de unna sig något extra och samtidigt gynna våra företag som nu behöver all hjälp de kan få, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun.

Värdebeviset, som delas ut till alla visstid- och tillsvidareanställda i kommunorganisationen, är på 300 kronor och gäller som betalning vid ett enskilt köptillfälle hos företag belägna i Falkenbergs kommun. Företag sparar samtliga värdebevis som används vid köp och fakturerar sedan kommunen. Sista dag att använda värdebeviset är den 15 maj.

− På grund av coronaviruset har många företag i Falkenberg drabbats negativt ekonomiskt. Men i Falkenberg har vi en stolt tradition att göra saker tillsammans och hjälpas åt – något som är extra viktigt nu, säger Jan Melkersson, näringslivschef i Falkenbergs kommun, och fortsätter:

− Därför hoppas vi att värdebeviset kommer uppmuntra till att handla i Falkenberg när det behövs som mest. Även om satsningen kommer plötsligt så är vår förhoppning att det här ska tas emot på samtliga köpställen i Falkenbergs kommun som säljer någon form av produkt eller tjänst.

Mer information till dig som företagare hittar du här.

Kontakt