Klass 2-varning för mycket höga vattenflöden i Ätran.

Vädret kan bidra till översvämningsproblem på utsatta ställen. Ta del av aktuell lägesrapport och läs mer om hur du kan förbereda dig >>

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
22:a mars 2019

Kommunen släcker ljuset för att belysa klimatet – Earth Hour den 30 mars

Den 30 mars klockan 20.30 släcker miljontals människor lamporna en timme under världens största miljömanifestation – Earth Hour. Falkenbergs kommun är med och uppmärksammar manifestationen genom att släcka stadshuset och belysningen under Tullbron.

Earth Hour är världens största miljömanifestation och årets tema är ”Connect2Earth” som fokuserar på klimatförändringar och att vi måste ta hand om vår planet bättre. Falkenbergs kommun kommer under Earth Hour släcka stadshuset och belysningen under Tullbron. Med hänsyn till trygghets- och säkerhetsaspekter släcks inte gatubelysningen.

– Vi tycker att Earth Hour är en viktig manifestation. Att vi släcker ljuset är en symbolhandling och påminnelse om att vi måste bli bättre på att leva klimatsmart, men att göra endast det räcker inte. Vi behöver bli bättre på att få in hållbarhet i vardagen och i vår styrning, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande, Falkenbergs kommun.

En vecka med fokus på hållbarhet

Utöver att släcka ned vissa byggnader på Earth Hour så kommer Falkenbergs kommun under nästa vecka (vecka 13) att lägga fokus på att sätta hållbarhet på agendan. Bland annat så kommer biblioteket att ställa samman ett bokbord med böcker kring klimat, miljö och hållbar livsstil.

På biblioteket kan man även under tisdag och onsdag träffa kommunens energi- och klimatrådgivare som erbjuder kostnadsfri rådgivning i hur man kan minska sin energianvändning och samtidigt bidra till en mer hållbar framtid.

– Vi vill aktualisera energi- och klimatfrågan och få folk att prata mer om det i sin vardag. Din energianvändning påverkar förutom plånboken även miljön och genom att minska användningen bidrar du till ett mer hållbart samhälle, samtidigt som du sparar pengar, säger Magnus Jäderblad, energi- och klimatrådgivare, Falkenbergs kommun.

​Fortsatt satsning på Falkenbergs hållbarhetsarbete

Sedan årsskiftet har Falkenbergs Kommun ett nytt politiskt utskott kopplat till hållbarhet. Falkenbergs kommun arbetar även med Svenska FN-förbundets och SKL:s gemensamma projekt Glokala Sverige. Projektet handlar om att arbeta med Agenda 2030 och de globala målen för hållbar utveckling tillsammans med andra kommuner och regioner i hela Sverige.

Mer information
Mer information om Earth Hour hittar du här:
https://www.wwf.se/earth-hour/länk till annan webbplats

Mer information om kommunens energi- och klimatrådgivning hittar du här:
http://bit.ly/energi-ochklimatrådgivninglänk till annan webbplats

Mer information om hållbarhetsutskottet och Agenda 2030 här: http://bit.ly/hållbarhetsarbetelänk till annan webbplats

Kontakt